Flexibele verhuur van stapelrekken maakt het gemakkelijk om aan uw productiebehoeften te voldoen

Onze klant is een toonaangevend Europees 3PL (third-party logistics) bedrijf. Het houdt zich sinds 2005 bezig met de logistiek van industriële goederen en levert meer dan 35.000 volledige ladingen per jaar. De belangrijkste markten zijn Duitsland, de Benelux en Frankrijk. De activiteiten van de klant zijn gericht op het optimaliseren van logistieke routes en het realiseren van “last mile” transporten. In talrijke logistieke centra in heel Europa bedient de klant zijn partners in staallogistiek, drankenlogistiek, magazijnlogistiek en speciaal en multimodaal vervoer.

Veel bedrijven werken samen met de klant, besteden hun logistieke operaties uit en delegeren transport, opslag en distributie.

DE UITDAGING

De klant heeft een klant in de auto-industrie die accu’s voor elektrische auto’s maakt. De uitdaging hierbij is dat de producten veilig worden opgeslagen, zodat het opslagproces aan hoge veiligheidsnormen voldoet. Elke vers geproduceerde batterij moet “wachten”, dat wil zeggen dat hij meerdere malen veilig op kwaliteit moet worden gecontroleerd. In deze situatie zijn stapelrekken ideaal.

De uitdaging was echter dat het aantal geproduceerde batterijen over de tijd varieert. Soms ontvangt de klant een enorme hoeveelheid geproduceerde goederen die moeten worden opgeslagen. Daarom was een flexibele oplossing nodig, die als een buffer voor de opslag kan dienen.

DE OPLOSSING VAN ROTOM

Waarom is het huren van stapelrekken de ideale oplossing?

Sinds december 2020 werken wij samen met een klant voor de verhuur van zowel enkele als dubbele stapelrekken. Huren is een flexibele en handige oplossing. Het huren van producten is gunstig wanneer de behoefte varieert. Het voorbeeld van de klant past hier goed bij. De batterijproductie is afhankelijk van veel factoren en fluctueert dus sterk. De klant blijft, door de oplossing van Rotom, flexibel in de mogelijkheden voor de opslag van deze accu’s. Als de batterijproductie bijvoorbeeld met 30% toeneeemt, kan de verhuurovereenkomst ook worden aangepast naar de benodigde hoeveelheden stapelrekken.

Het is een doorlopende huur, dat wil zeggen een vast tarief per dag. Stapelrekken worden in elke hoeveelheid (bijvoorbeeld van 400 tot 1000 stuks) bijgeplaatst of weggehaald, afhankelijk van het aantal orders en de batterijproductie.

Waarom is het huren van mobiele stellingen de ideale oplossing?

De automobielindustrie heeft strenge voorschriften als het gaat om opslag, en de stapelrekken van Rotom voldoen daar precies aan. De enkele en dubbele stellingen zijn TÜV-gecertificeerd voor de relevante normen, waaraan elke metalen constructie moet voldoen. Het draait allemaal om stabiliteit en draagvermogen, wat tot 2000 kg is voor het dubbele stapelrek. De batterijen wegen tussen 200 en 500 kg per stuk. Daarnaast moet er genoeg afstand zitten tussen de baterijen vogens de gezondheids- en veiligheidsvoorschriften.

Stapelrekken bieden de mogelijkheid van een specifieke verplaatsing, omdat ze kunnen worden in- en uitgeklapt in directe verhouding tot de opslagbehoeften van de goederen, afhankelijk van de situatie.

“De belangrijkste waarde voor de klant is de flexibiliteit van de huur, namelijk het feit dat de vervoerders analoog aan de bestellingen van de klant kunnen geven en nemen. Zelfs als de opslagruimte goedkoop zou zijn, bepaalt de aard van het product dat het op metalen rekken moet worden opgeslagen, en de rekken moeten op hun beurt worden opgeslagen op een manier die in overeenstemming is met de veiligheidsvoorschriften.”

Mobiel stapelrek 1545x1180x310 mm – enkel

SKU: 50100

Mobiel stapelrek 1545x1180x310 mm – enkel, met multiplex plaat

SKU: 50110

Stapelrek 2025x1180x310 mm – dubbel, 1500 kg

SKU: 50200

Mobiel stapelrek 2025x1180x310 mm – dubbel, met multiplex plaat

SKU: 50210

RESULTATEN

Heeft uw bedrijf ook zo’n flexibele aanpak nodig? Als u niet zeker weet hoe de productieactiviteiten van uw klanten zich zullen ontwikkelen of als u niet weet hoe u de ruimte in een magazijn ingericht kan worden, is het de moeite waard om de handige optie van het huren van stellingen, pallets of andere ladingdragers te overwegen.

Onze specialisten adviseren u graag over de optimale oplossing. Neem telefonisch contact met ons op of vul het formulier in, en wij beantwoorden graag uw vragen.

Heeft u vragen?

Contacteer ons rechtstreeks

    * Het formulier accepteert bestandsformaten zoals txt, doc, docx, pdf, rtf, jpg.
    * Verplichte velden
    *Ik accepteer de privacy policy van Rotom voor de verwerking van dit e-mailverzoek