Verhuur en diensten van kunststof pallets voor de zuivelindustrie

Onze klant is een landelijk opererende handelsonderneming, die zich richt op de binnenlandse en internationale markt voor de verkoop van zuivelgrondstoffen aan de voedingsmiddelenindustrie in de B2B-sector.

Het is een zeer veeleisende industrie op het gebied van hygiëne, dus is het noodzakelijk om zorg te dragen voor de hygiëne van logistieke ladingdragers in elke fase van de supply chain. De klant breidt zijn activiteiten voortdurend uit door producten te verzenden naar distributiecentra van grote bedrijven en groothandelaren in de voedingsindustrie.

DE UITDAGING

De klant was zijn bedrijf aan het uitbreiden en wilde de optimale oplossing vinden voor het gebruik en de behandeling van H1 kunststof pallets. Het is een vereiste dat nodig is in de voedingsindustrie, en waar de hygiënische normen zo hoog mogelijk moeten zijn.

De belangrijkste uitdaging was de hoge prijs van pallets. Vergeleken met een houten pallet, is een kunststof pallet substantieel duurder. Maar, als de pallet continu in omloop is loont het de investering van de aanschafkosten. De supply chain van de klant ziet er echter anders uit. Wanneer goederen op een pallet naar de ontvanger werden verzonden, was het onbekend wanneer de volgende zending of pick-up precies zou plaatsvinden. Aan de andere kant wilde de klant de pallets ophalen bij het distributiepunt. In deze situatie vroegen de logistieke managers zich af of ze een bedrijf konden vinden dat zich flexibel kon aanpassen aan de groei en tegelijkertijd het logistieke werk van het bedrijf kon ontlasten.

DE OPLOSSING VAN ROTOM

De oplossing kwam de klant tegen op de website van Rotomrent. Ze waren op zoek naar een partner die hun dienstenaanbod flexibel kon aanpassen aan hun behoeften.

Het project loopt al sinds 2018, toen de klant een huurbehoefte van enkele honderden H1 kunststof pallets meldde. In het begin ging het om een normale verhuur, waarbij Rotom een bepaalde hoeveelheid verhuurde aan de klant en deze na verloop van tijd weer ophaalde. Intussen ontwikkelde het project zich tot minipooling. Het leidde tot een raamovereenkomst met meer specifieke servicevoorwaarden. Palletverhuur is een zeer handige oplossing voor de klant, omdat deze niet hoeft te zoeken naar een plaats om bijvoorbeeld duizend pallets op te slaan. Naast het afleveren van de pallets op een specifieke locatie en weer ophalen van deze pallets, verzorgt Rotom de gehele service.

Wij hebben ons aangepast aan de behoeften van de klant, zodat het hele proces als volgt verloopt: De klant doet een aanvraag voor pallets voor een periode van twee of drie weken. Rotom stuurt de gehuurde pallets rechtstreeks naar de opdrachtgevers op het afhaalpunt. De klant gebruikt de pallets en meldt ons na de afgesproken periode dat de pallets opgehaald moeten worden. Wij halen ze op en brengen ze in ideale staat. Dit doen we door ze te reinigen met een speciaal middel en we bevestigen met een document dat ze voldoen aan de hoge sanitaire eisen.

Wij versturen pallets door het hele land naar verschillende instellingen – koelcellen, vriezers en voedingsmagazijnen.

https://vu2012.admin.s98.mhost.eu/wp-content/uploads/2022/08/Plastic-pallet-rental-and-service-for-dairy-industry-Rotomrent.jpg

“De belangrijkste waarde van het project is de flexibiliteit. Het begon als een kleine proefverhuur en ontwikkelde zich tot een uitgebreide logistieke dienst. Het bedrijf groeit en daarmee groeit ook het aantal services.”

Pallet H1 Hygiëne 1200x800x160 mm – opstaande rand, 3-sledes, 1250 kg

SKU: 20831

Europallet EPAL kunststof 1200x800x160 mm – anti-slip, 3-sledes, 1750 kg

SKU: 29913

Pallet kunststof 1200x1000x160 mm – 3-sledes, 1500 kg

SKU: 29914

Pallet kunststof 1200x1000x160 mm – rondomlopend, 2500 kg

SKU: 29917

RESULTATEN

De samenwerking met de klant verloopt al enkele jaren soepel. Leveringen zijn altijd op tijd binnen en het leverings- en verwerkingsproces is bewezen en van hoge kwaliteit. Met de steun van Rotom kan het bedrijf zich met een gerust hart richten op verdere bedrijfsontwikkeling.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van huursamenwerking?

  • Kostenbesparingen
  • De klant hoeft niet te investeren in ladingdragers
  • De gehele logistieke dienst, inclusief onderhoud, wordt verzorgd door Rotom
  • Bespaart opslagruimte, pallets staan niet ongebruikt in het magazijn – Klant hoeft geen gesloten magazijn te hebben (vereiste van kunststof pallets)

Bent u geïnteresseerd in een uitgebreide service voor de verhuur en het onderhoud van ladingdragers? Als u hulp nodig heeft van een expert bij het adviseren en analyseren van uw supply chain- staan wij tot uw beschikking. Heeft u vragen? Vul dan het formulier in of bel ons.

Heeft u vragen?

Contacteer ons rechtstreeks

    * Het formulier accepteert bestandsformaten zoals txt, doc, docx, pdf, rtf, jpg.
    * Verplichte velden
    *Ik accepteer de privacy policy van Rotom voor de verwerking van dit e-mailverzoek