Verhuur van kunststof bakken als logistiek middel voor een drogisterijketen

Onze klant is een dynamisch drogisterijmerk dat sinds 2011 actief is op de Poolse markt. Een snelle zakelijke ontwikkeling was mogelijk dankzij aantrekkelijke prijzen, professionele service en een breed aanbod van meer dan 18.000 producten wereldwijd. De klant opent niet alleen steeds meer drogisterijwinkels, maar heeft ook een succesvolle webshop waar producten online gekocht kunnen worden. De activiteiten van de klant worden zeer goed beheerd, want zelfs ondanks de tegenslagen als gevolg van de Covid-19-pandemie zag de keten zijn omzet in het derde kwartaal van 2021 met 6,4 procent stijgen.

DE UITDAGING

Het winkelnetwerk van de klant ontwikkelt zich op een zeer dynamische manier. Met het aantal nieuwe winkels dat geopend werd, had de klant de nodige ladingdragers nodig om de voorraden op te kunnen slaan. De eisen waren een combinatie van de volgende belangrijke zaken:

 • Het product moest voldoen aan logistieke eisen, zoals het beschermen van waardevolle producten tegen ongeoorloofde toegang,
 • Er was behoefte aan een gemakkelijke ladingdrager (hanteren van de ladingdrager moest zowel kunnen in het distributiecentrum als in de smalle gangpaden van de winkels)
 • Een toename van de vraag naar flexibele logistieke ladingdragers omdat nieuwe winkels werden bevoorraad.

DE OPLOSSING VAN ROTOM

De samenwerking met de klant vond plaats in juli 2012. De klant behoorde tot een businessgroep die al eerder met Rotom had samengewerkt op het gebied van verhuur van ladingdragers. De positieve uitkomsten en de toepassing van de verhuurdienst beïnvloedde een soortgelijke beslissing in het volgende zakelijke project van de groep.

Onze specialisten hebben de specifieke behoeften van de dynamische ontwikkeling van het bedrijf van de klant onderzocht en stelden de huur op lange termijn voor van kunststof bakken. De huurovereenkomst heeft meerdere jaren geduurd. De flexibiliteit was vooral gebaseerd op het feit dat de logistieke managers het vereiste aantal bakken bestelden naarmate de behoefte zich voordeed (de oprichting van nieuwe verkooppunten). De bakken werden teruggestuurd naar de magazijnen van Rotom indien de klant deze niet nodig had. Aangezien het aantal winkels bleef groeien, besloot de klant tot meerdere huurtransacties te komen, voor een totaal van ongeveer 46.000 bakken.

Waarom heeft de verhuur van kunststof bakken goed gewerkt voor de detailhandel?

De gehuurde bakken werden vanuit distributiemagazijnen naar een specifieke winkel gestuurd. Zij vervoerden waardevolle artikelen zoals parfum of andere dure cosmetica. Aangezien de bakken een verzegelfunctie hadden, beveiligden zij de goederen op hun weg van het distributiemagazijn naar de winkel. Zo werd ervoor gezorgd dat onbevoegden geen toegang tot de goederen hadden.

Enkele praktische kenmerken van een kunststof bak met deksel:

 • Gemakkelijk producten uit voorraad te kiezen
 • Kan worden verzegeld, geschikt voor kleine producten
 • Geweldig voor het vervoer van producten in smalle winkelgangen (bij vervoer met rolcontainerscontainers of dollies)
 • Door de naar bovenlopende vorm naar de deksel kan de bak in elkaar worden genest voor retourzending – wat ruimte en kosten bespaart.
Rental of plastic boxes as logistics equipment for a drugstore chain-Rotomrent Rental of ALCs for a drugstore chain-Rotomrent

“De gehuurde bak paste bij de supply chain van de klant, waardoor efficiënte en snelle leveringen mogelijk waren en het ontwerp perfect paste bij de logistieke behoeften van de detailhandel” (Janusz Zakowicz)

Distributiebak 600x400x320 mm – stapelbaar, nestbaar, 60L

SKU: 65202

Distributiebak 600x400x365 mm – stapelbaar, nestbaar, 68L

SKU: 65203

Distributiebak 600x400x416 mm – 78L

SKU: 65204

Distributiebak 600x400x400 mm – gesloten, 70L

SKU: 69400

RESULTATEN

De klant was blij met de praktische en soepele samenwerking van de verhuurdienst, die meer dan negen jaar heeft geduurd en de bedrijfsvoering mogelijk heeft gemaakt door de groei van de organisatie.

Als u tijdens het lezen van dit klantenverhaal soortgelijke logistieke behoeften voor uw organisatie hebt opgemerkt, neem dan contact met ons op. Wij staan klaar om u te helpen bij het analyseren van uw logistieke behoeften en het selecteren van geschikte huuropties voor uw bedrijf.

Heeft u vragen?

Contacteer ons rechtstreeks

  * Het formulier accepteert bestandsformaten zoals txt, doc, docx, pdf, rtf, jpg.
  * Verplichte velden
  *Ik accepteer de privacy policy van Rotom voor de verwerking van dit e-mailverzoek