Verhuur van rolcontainers biedt snelle reactiemogelijkheid in de voedingsindustrie

In de voedselindustrie is houdbaarheid van het grootste belang. Voor de klant, die als producent en retailer van pizza’s op de Nederlandse markt opereert, is de distributie van verse producten van cruciaal belang. De hoge kwaliteit van de ingrediënten en gunstige inkoopprijzen zijn van invloed op de populariteit van het merk en de ontwikkeling van het bedrijf. Om dit te realiseren is een perfecte inrichting van de logistieke processen aan de organisatiezijde essentieel.

DE UITDAGING

De marketingafdeling van de klant plant zeer vaak seizoensgebonden promotionele acties in. Meestal worden op het laatste moment er snel stappen ondernomen om deze promoties door te voeren. Een voorbeeld is dat een bepaald ingredient voor een redelijke prijs beschikbaar is en hier een promotie voor gemaakt wordt. Inkoopmanagers kunnen het in grotere hoeveelheden inkopen, of de marketingkalender vereist het gebruik van speciale seizoenen of feestdagen voor bedrijfsactiviteiten. Logistieke specialisten aan de klantzijde moeten het in een dergelijke situatie soepel organiseren. Het hogere volume van de leveringen heeft invloed op de behoefte aan veel rolcontainers die in deze intensieve periode van het werken in de magazijnen.

DE OPLOSSING VAN ROTOM

Seizoensgebonden activiteiten vereisen een efficiënte bedrijfsvoering. Wegens de hoge urgentie van de operaties is huur in plaats van aankoop van rolcontainers het voordeligst. In dit geval heeft de klant gemiddeld 500 extra rolcontainers nodig voor 2-3 weken om het hogere volume van leveringen aan te kunnen. De klant haalt de rolcontainers meestal zelf op in de magazijnen van Rotom in Nederland, die gunstig gelegen zijn in de buurt van de activiteiten van de klant.

Welke rolcontainers te huur werken goed in de voedingsmiddelenindustrie?

Voor onze klant, een pizzaproducent, werken dubbelzijdige rolcontainers met afmetingen van 800x615x1485 mm en een kunststof bodem goed in de magazijnlogistiek. Dit type rolcontainer is thermisch verzinkt en daardoor is het bestand tegen krassen en roest. Bovendien is de rolcontainer uitgerust met vier rubberen wielen, die geruisloos zijn en zich aanpassen aan de ondergrond waarop de kar met de lading wordt vervoerd. Het plaatsen van goederen op de rolcontainer, met een laadvermogen tot 500 kg, is een praktische en efficiënte manier om producten te laden, te lossen en veilig te vervoeren.

https://vu2012.admin.s98.mhost.eu/wp-content/uploads/2022/08/Roll-cages-rental-provides-rapid-response-capability-in-the-food-industry-Rotomrent.jpg

“De klant is blij met de verhuurservice omdat we snel inspelen op de vraag van de klant. In dit geval is het bedrijf van de fabrikant gevestigd in de buurt van een van de magazijnen van Rotom, zodat het transport met rolcontainers nog dezelfde dag arriveert.”

Rolcontainer 800x700x1770 mm – nestbaar, 2-heks, 500 kg

SKU: 46500

Rolcontainer 810x680x1680 mm – kunststof bodem, 2-heks, 500 kg

SKU: 40020

Rolcontainer 820x655x1900 mm – nestbaar, 3 heks, 600 kg

SKU: 46236

RESULTATEN

Dankzij dat, ongeacht de vele veranderingen of de urgentie van acties, worden logistieke operaties op tijd uitgevoerd, wat een positieve invloed heeft op het merkimago. Sterker nog, zonder zo’n snelle manier om extra rolcontainers te krijgen, zouden marketingcampagnes niet kunnen plaatsvinden.

Wij staan voor u klaar als u op zoek bent naar een logistieke partner die snel kan inspelen op uw huidige behoeften, of als uw organisatie behoefte heeft aan extra logistieke voorzieningen. Onze specialisten zullen snel contact met u opnemen en efficiënt de juiste vervoerders en logistieke oplossingen selecteren. Vul het onderstaande formulier in of neem telefonisch contact met ons op.

Heeft u vragen?

Contacteer ons rechtstreeks

    * Het formulier accepteert bestandsformaten zoals txt, doc, docx, pdf, rtf, jpg.
    * Verplichte velden
    *Ik accepteer de privacy policy van Rotom voor de verwerking van dit e-mailverzoek